maanantai 17. tammikuuta 2011

Salaperäinen helmi

Joenrannassa asui oli vanha mylly jossa asui kokki. Hän osallistui leivonta kilpailuun jonka oli hävinnyt yli voimaisesti ja arvaappa minkä takia hän oli hävinnyt,sen takia tietysti että oli tuomari oksentanut kerma leivoksen.Ja sen takia kokki hylättiin koko kisasta tai no oikeastaan vasta jälkeen päin.Sen jälkeen hän ei ole mennyt edes tumariston ohi.Kerran kokki oli siivoamassa ullakkoa ja huomasi että siellä oli vanha perintö-arkkkun jonka oli saanut iso-isältään joka oli taas saanut sen iso-isältä,ja arvaappa mitä siellä oli siellä oli vanha aarre kartta jossa oli myllyn kohdalla punainen rasti,Hän mietti hetken ja sai tulokseksi että se oliaarteen kätkö paikka.Kokki oli niin riemuissaan että huuti niin kovaa että siihen olisi herännyt sikeä unisinkin,kyläläisetoliva etsineet monta vuotta tuota aarretta.Kokki aloitti etsinnän mutta lopetti illaalla huonoin tuloksin. Seuraavana päivänä kokki etsi iltaan asti mutta ei löytänyt,ja häntä rupesi arveluttamaan että koko kartta oli keksitty ja että häntä huijattasiin niin että hänellä menee monta päivää koko kartan etsimiseen.Vuodet kuluivat vaan ei kokki löytänyt tuota arvokasta aarretta.
-MINÄ KYLLÄ SILLE NÄYTÄN,JOKA MUA HUIPUTTAA! ,huusi kokki niin että koko talo tärisi.Hän jopa leipoi mutta huonolla tuloksella aina joku kakku paloi uuniin tai sitten koko kakku lösähti -tämä ei voi olla totta,eihän mua voi kokiksikaan sanoa ,kokki sanoi toivottomalla äänellä.Kerran kokki lähti kaupunkiin jahän luki lehden etusivun "mittaamattoman arvokas helmi kadonnu poliisit ovat ihmeissäään"kokki ei ehtinyt sanoa mitään kun joku tuntematon mies käveli hänen viereen ja sanoi -katso tuota lintua,ja siinä samassa kokki oli pökertyneenä maassa.Mies oli ehtinyt varmasti jo kauvas ajatteli kokki joka juuri oli tointumassa vaikka siinä hän oli aivan värässä sillä mies oli läheisen roska pöntön takana.Poliisi oli ehtinyt paikalle ja kyseli minkä takia hän on maassa mitamattoman arvokas helmi kädessään.

Viikkojen kuluttua kokki sai kirjeen jossa häntä kiitettiin hyvästä työstä ja palkitsemalla hänet rahalla.Jolla hän voisi ostaa erikois kermaa jolla kaikki leivokset onnistuisivat.Jo kuukausien päästä kokki ilmoittautui leivos kisaan ja tällä kertaa häntä onisti sillä hänet julistettiin maailman parhaaksi leipojaksi,hän sai siitä lissä rahaa jolla taa ostaisi erikois kermaa ja vielä myös iso mitallin.Lopulta hän oli onnelinen...:)


Kirjoittanut ja Keksinyt Lyydia.::))

1 kommentti:

  1. Otsikko Salaperäinen helmi oli vähän asian vierestä, sillä kirjoitit enemmänkin kokkikisasta. Ihmekerma oli kiva keksintö. Löydätkö itse kirjoitusvirheet? Voisit yrittää korjata ne.
    t. Ope

    VastaaPoista