tiistai 18. tammikuuta 2011

Salainen yrtti

Oli heinäkuun 3 päivä kun salaisessa puutarhassa oli surullisen näköinen tyttö,mutta ei ihan tavallinen tyttö vaan ihan oikea prinsessa,hänen nimensä oli Miia.Hän oli surullinen ,koska hänen lempi kissansa jonka nimi oli Misu oli jäänyt auton alle.hän olisurullinen vaikka tapa turmasta oli jo monta kuukautta.Prinsessa meni salaiseen puutarhaan ja mietti milloin itse kuningas tulisi,hänen äitinsä oli kuollut kun hän oli vasta vuoden ikäinen.Ja häntä harmitti se sillä hän ei ollut nähnyt häntä ikinä ja ei muista lapsuudesta mitään.hän käveli kukkien ohitse ovelle jossa oli huone täynä punaisia ruusuja jotka tuoksuivat ihanalta.Hän
hän sulki oven perässään ja asteli kohti ulko oven.
-Miia teille on tullut kirje,huusi hengästynyt postin kantaja.
miia juoksi postin kantajaa kohden -onkose isältä? ,Miia kysyi ihmetellen ,sillä hänelle ei tullut useinkaan kirjeitä.-en tiedä tässä ei ole lähettäjää, postin kantaja sanoi.Miia ihmetteli ,sillä ei ollut isän tapaista jättäää kirjeitä ilman lähettäjää.Miia repi kuoren nopeasti ja hämmästyi kirje oli aivan tyhjä.-posteljooni mitä tämä on miksi saan tyhjiä kirjeitä?,mutta posteljooni ei kuullut enää sillä hän oli lähtenyt pois.
seuraavana päivänä miia oli aamukahvilla ulkona ja siinä samassa kiisi ohi musta paketti -auto.Mia hätkähti, sillä Misu oli jäänyt juuri tuollaisen mustan auton alle.


Nukkumaan mennessä Miia kävi vielä kastelemasssa puutarhan kukkia.koska isä oli sanonut että kukat eivät saisi kuihtua hänen ollessa poissa.Miia oli juuri poitumassa puutarhasta kun kuulu jonkun aivastuksen hän säikähti mutta voitti silti pelkonsa ja katsoi jokaiseen pensaaseen mutta ei nähnyt jälkeäkäään ihmisistä.Miia lähti pois puutarhasta,mutta hän ei huomannut sitä että hänen takaa häntä katsoi silmä pari.Miia lukitsi oven kunnolla.

Seuraavana päivänä oli isän määrä saapua.Hän saapui puolilta päivin ja Miia kertoi heti miten oli illalla kuulluut miten jokuoli aivastanut ,mutta ei ollut nähnyt ketään.Isä kävi katsomassa oliko kukkia kadonnut.Miia käveli isänsä perässä ja oli sitä mieltä että sieltä ei olisi hävinnyt mitään,mutta kun isä huusi että miian olisi soitettava poliisille oli Miia toista mieltä.Poliisi saapui parin tunnin päästä ja hekin ihmetteli tapausta.

Monien kuukausien päästä oli kuningas menettänyt toivonsa ,sillä hänen yrttejä oli hävinnyt eikä hän voi jatkaa töitänsä ellei olisi niitä tarvittavia yrttejä.Turhaan kuningas oli menettäny toivonsa,koska jo seuraavana päivänä poliisi ilmoitti että oli varkaat tunnustanut tekonsa.

Lopulta oli Kuningas tyytyväinen ja niin oli prinsessakin...:)

LOPPU
Keksinyt ja kirjoittanut Lyydia.

2 kommenttia:

  1. Kiva tarinan "alku", kannattaa kuitenki kattoo oikein kirjotus... Tykkäsin alusta. Joten siitä tulee kiva tarina! ;DDD
    T. Kata

    VastaaPoista
  2. Sadussasi on paljon kuvailevia sanoja ja juonikin on kohdallaan. Huomio vielä isoihin alkukirjaimiin j oikeinkirjoitukseen.
    t. Ope

    VastaaPoista